Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

HRABKO: Veľa bude záležať od toho, aký Robert Fico vyjde z nemocnice

Ja som, našťastie, nikdy postrelený nebol a nebol som ani premiérom. Ale rozhodne to na ňom nejakú stopu zanechá, povedal Hrabko (správa, PODCAST, VIDEO).

- V Čile zatkli hasiča podozrivého z podpaľačstva. Hasič čelí obvineniu, že založil februárový požiar, ktorý si vyžiadal 137 životov v meste Vina del Mar.

- Nemecký kancelár Olaf Scholz nepriamo varoval šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú, aby sa nesnažila zaistiť ďalšie funkčné obdobie po európskych voľbách vytvorením parlamentnej väčšiny s pomocou pravicových extrémistov.

- Talianske ministerstvo školstva oznámilo, že prešetruje školu na severe Talianska. Dôvodom je oslobodenie dvoch žiakov zo študovania Božskej komédie Danteho Alighieriho, pretože to bolo v rozpore s ich moslimskou vierou.

- Približne 45.000 príslušníkov moslimskej menšiny Rohingov prinútili k úteku stupňujúce sa boje v konfliktom zmietanom Jakchainskom štáte v Mjanmarsku, varovala Organizácia Spojených národov (OSN).

- Spojené štáty v piatok oznámili nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 275 miliónov dolárov (254 miliónov eur). Obsahovať bude muníciu, rakety, míny, delostrelecké náboje či protipancierové systémy Javelin.

- Izraelské vojenské lietadlá podnikli v piatok sériu náletov na utečenecký tábor Šabúra v centre mesta Rafah.

- Šesť členských krajín NATO susediacich s Ruskom vybuduje "dronový múr" na ochranu svojich hraníc pred provokáciami Moskvy, oznámila v piatok litovská ministerka vnútra Agné Bilotaité.

- Pandémia koronavírusového ochorenia COVID-19 z rokov 2019 až 2021 celosvetovo skrátila priemernú dĺžku života o takmer dva roky a vymazala tak približne desaťročný pokrok v tejto oblasti, oznámila v piatok Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

- Najvýkonnejšia raketa na svete Starship sa chystá na svoj ďalší testovací let 5. júna, oznámila v piatok americká súkromná spoločnosť SpaceX.

- Generálny tajomník OSN António Guterres v piatok zdôraznil, že rozhodnutia Medzinárodného súdneho dvora (MSD) v Haagu sú záväzné.

- Hádzanárky Iuventy Michalovce nestačili vo finále Európskeho pohára na Elche. Domácu odvetu prehrali 22:28 a titul tak berú Španielky, ktoré zvíťazili aj v prvom zápase 22:20.

- Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov neuspeli vo svojom druhom vystúpení v C-skupine ME. V piatkovom dueli v cyperskom Achnase podľahli rovesníkom z Talianska 0:2. V úvodnom zápase v utorok zaznamenali Slováci bezgólovú remízu so Švédmi.

- Bezpečnostná rada OSN v piatok schválila rezolúciu, ktorou dôrazne odsúdila útoky na humanitárnych pracovníkov i personál OSN.

- Mierové rokovania s Ukrajinou je potrebné obnoviť , no Rusko bude rokovať iba s legitímnym vedením v Kyjeve, vyhlásil v piatok ruský prezident Vladimir Putin.

- Úrad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v piatok označil obvinenia z genocídy, ktoré voči Izraelu vzniesla Juhoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané.

- Maďarská polícia intenzívne pátra po nezvestných po minulotýždňovej tragickej zrážke na Dunaji pri obci Verőce na severe krajiny, pričom v piatok našla telo piatej obete.

- Už najmenej 76 poslancov britskej Konzervatívnej strany oznámilo, že sa v júlových parlamentných voľbách nebudú uchádzať o opätovné zvolenie.

- Španielske úrady určili totožnosť štyroch ľudí, ktorí prišli o život pri štvrtkovom nešťastí na španielskom ostrove Malorka, kde sa zrútila terasa jednej z reštaurácii v turisticky vyhľadávanej oblasti.

- Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken pricestuje nasledujúci týždeň do Česka, oznámil v piatok Washington, píše TASR.

- V Nemecku vyvolalo pobúrenie virálne video, na ktorom účastníci párty na dovolenkovom ostrove Sylt skandujú rasistické heslá.